Четирима души бяха арестувани, след като шоколадова торта бе хвърлена по

...
Четирима души бяха арестувани, след като шоколадова торта бе хвърлена по
Коментари Харесай

Размазаха шоколадова торта в лицето на восъчния крал Чарлз III

Четирима души бяха задържани, откакто шоколадова торта бе хвърлена по восъчната фигура на английския крал Чарлз Трети в музея " Мадам Тюсо " в Лондон, заяви ДПА.  

Активисти от придвижването " Просто спрете петрола " закупили билетите си за атракцията малко след 10:30 ч. (12:30 ч. българско време), прескочили бариерата прeд фигурата и я намазали с торта.



Тяхната организация призовава правителството на Обединеното кралство да спре да издава нови лицензи и разрешителни за рандеман на нефт и газ.

" Ние сме тук, тъй като желаеме да защитим нашите свободи и права, тъй като желаеме да защитим тази зелена и приятна земя, която е завещание на всички нас ", съобщи една от активистките.

" Научните данни са ясни. Исканията са елементарни: просто спрете новите залежи на нефт и газ. Толкова е елементарно ", добави тя.

Крал Чарлз Трети планираше на пътува до Египет, с цел да взе участие в 27-ата Конференция на Организация на обединените нации за изменението на климата, само че след това се отхвърли от проектите си, като се твърди, че някогашната английска министър-председателка Лиз Тръс го е предизвестила да не участва на срещата, отбелязва ДПА.

" Реагирахме бързо на случая в " Мадам Тюсо ", откакто двама души хвърлиха храна по скулптура към 10:50 ч. ", сподели лондонската полиция и удостовери, че е задържала четирима души във връзка със случая. 

На 14 октомври две девойки заляха с доматена чорба " Слънчогледите " на Ван Гог в Националната изложба в Лондон, а на 23 октомври екоактивисти изцапаха " Купите сено " на Клод Моне с картофено пюре в музея в Потсдам. 

Наскоро екоактивисти блокираха Аби Роуд в Лондон при известната пешеходна пътека, където е направена емблематичната фотография на " Бийтълс ", напомня Агенция " Фокус ".

Идеята на акцията Just Stop Oil е да принуди държавните управления да се откажат от петрола и по този метод да предотвратят климатична злополука. Активистите изясняват офанзивите против творби на изкуството с обстоятелството, че когато се случи злополучие и храната стане нищожна, картините ще изгубят цялата си стойност. Възприемат себе си като представители на последното потомство, което може да спре идното злополучие.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР